Etiketler

Göç İdaresi

göç idaresi

Göç İdaresi

Göç İdaresinin Görevi Nedir

göç idaresi


Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı veya kısa adıyla Göç İdaresi Başkanlığı . Kısaltması GİB. Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur.


Göç idaresi 

Göç İdaresi Başkanlığı, 04/04/2013 tarihli ve 6458 sayılı "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu" ile kuruldu. 6458 sayılı Kanunun 103 üncü maddesi Genel Müdürlüğün kuruluşunu düzenlemektedir. Söz konusu Kanun, 11/04/2013 tarihli ve 28615 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve aynı gün Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur. Yasanın çıkarılmasından bir sene sonra, 2014 yılında, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü faaliyetine başlamıştır. 11 Ekim 2021'de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün adı değiştirilerek Göç İdaresi Başkanlığı olmuştur.

Göç idaresinden Randavu Nasıl Alınır

Göç idaresinin resimi internet sitesinden amacınıza uygun randevu alabilirsiniz. İşlemi kendi takip edemediğiniz durumda yada zorlandığınız durumda uzman bir danışmandan yardım almanızda fayda var.

Göç İdaresinden Randevu Alırken Hangi Evraklar gerekli

Peki Göç İdaresinden Randevu Alırken Hangi Evraklar gerekli. Göç idaresinden randevu alırken geçerli bir pasportun olması  biometrik resim adres bilgileri gelir bilgileri ve ikamet iznini göç idaresinin belirlediği kraterlere uygun bir yabancı sağlık sigortasına ihtiyacınız olacak. Yabancı sağlık sigortasının kreterleri nasıl olmalı uzmanlardan yardım alabilirsiniz
İşlemleriniz hatasın bir şekilde randevu sigorta diğer ek evrakların düzgünce hazırlanması gerekmektedir, aksi taktirde ikamet izni başvurunuz göç idaresi tarafından olumsuz sonuçlanacaktır.
Bu sebepten dolayı uzman bir danışmandan kurumsal olmasına dikat edilmesi gerek yarım almanızda fayda var. Bizlere ulaşıp bilgi ve yardım alabilirsiniz. İletişim:+905551571157